“PALI Group is actief betrokken bij de hele keten. Van inkoop van de dieren tot de verkoop van het vlees. En álles wat daartussen zit.”
Onno Hidding, divisiemanager veehouderij
“PALI Group is actief betrokken bij de hele keten. Van inkoop van de dieren tot de verkoop van het vlees. En álles wat daartussen zit.”
Onno Hidding, divisiemanager veehouderij
PALI Group staat wereldwijd bekend als producent van eersteklas kalfsvleesproducten. Onze toegevoegde waarde zit hem in ons partnerschap met leveranciers, kalverhouders, handelaren en klanten. We begeleiden ze met vaste contactpersonen bij de in- en verkoop zodat vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. Wat we ook doen: de kalverhouderij ondersteunen. Zo stellen we desgewenst voerschema’s op. Of verzorgen de identificatie- en registratieadministratie. Verder regelen we het transport en voeren we de slacht en de verwerking van het kalfsvlees uit.
In deze hele keten houden we de regie. We zitten bovenop de kwaliteit, met respect voor mens, dier en omgeving. Zo zorgen we samen met onze ketenpartners voor optimale condities en een prachtig eindresultaat.
Wij kopen dagelijks jonge kalveren in. Deze verkopen we na een strenge selectie door aan kalverhouderijen of we plaatsen ze bij aangesloten kalverhouders waar de dieren onder de beste omstandigheden opgroeien.
Onze kalveren groeien op bij gecertificeerde kalverhouderijen. Sommige zijn van onszelf, met anderen hebben we een contract. Ook vrije kalverhouderijen kunnen natuurlijk op ons rekenen.
Het transport van de kalveren en kalfsvleesproducten doen we veelal zelf. Bijvoorbeeld met onze speciaal geconditioneerde veewagens en ons team vaste chauffeurs. PALI Logistics houdt hierbij alles in de hand.
Binnen PALI Group hebben we in ‘s-Hertogenbosch onze eigen, professionele Vitelco-kalverslachterij. Deze draait het hele jaar door. Onze vakmensen verwerken hier respectvol en secuur jaarlijks 350.000 dieren.
Naast een kalverslachterij heeft PALI Group in ’s-Hertogenbosch ook een eigen uitbeenderij voor kalfsvlees. Zo verwerken we de kalveren een dag na de slacht meteen tot kalfsvleesproducten met en zonder been.
Ons eigen vrieshuis in ’s-Hertogenbosch heeft een opslagcapaciteit van 45.000 vierkante meter en een invriescapaciteit van 150 ton vlees per dag. Het invriezen gebeurt direct na de slacht of verwerking van het vlees. Onze klanten bepalen op welke manier we dat doen: via tunnelvriezen of plaatvriezen. Beide manieren gebeuren razendsnel waardoor de kwaliteit van het vlees gewaarborgd blijft.
Kalfshuiden en vellen zijn bijproducten van het slachtproces. Die gooien we niet weg, maar gaan naar Vitelco Leather, onderdeel van PALI Group. Daar maken we er hoogwaardig kalfsleer van. Zo helpen we mee aan een circulaire keten.
Onze kalfsvleesproducten vinden hun weg naar klanten in de hele wereld. Vitelco, onderdeel van PALI Group, zorgt daarvoor. We verkopen het vlees zoals onze klanten wensen. In grote volumes. In wisselende snitten. Geportioneerd of kant-en-klaar.
Onze activiteiten in de productie van kalfsvlees leveren cijfers op waar we trots op zijn. Ze zijn het resultaat van een sterke krachtenbundeling met onze partners in de keten. Van goede en betrokken medewerkers. En van de ambitie onze klanten op een verantwoorde manier te voorzien van eersteklas kalfsvleesproducten.
60
contractkalverhouderijen12
specialisten kalverhouderij20
veewagencombinaties6.500
slachtingen per week